Sosyal Medya

Coğrafyamız

Lunacek: Kosova’yı Tanımadan Sırbistan AB'ye Giremez

Avrupa Parlamento Başkan Yardımcısı Ulrike Lunacek, Kosova’yı tanımadan Sırbistan’ın Avrupa Birliği’nin üyesi olamayacağını söyledi



Almanya baÅŸkenti Berlin’de düzenlenen “Sırbistan ve Kosova Arasında Ä°liÅŸkilerin GeliÅŸtirilmesi” konulu panelde yaptığı konuÅŸmada Avrupa Parlamento BaÅŸkan Yardımcısı Ulrike Lunacek, kim ne düşünürse düşünsün Kosova’yı tanımadan Sırbistan’ın Avrupa BirliÄŸi’nin üyesi olamayacağını söyledi.

DiÄŸerleri arasında Avrupa Parlamentosu’nun Demokratik Politikalar Konseyi üyesi Bodo Veber ve PriÅŸtine Belediye BaÅŸkanı Shpend Ahmeti’nin de katıldığı bu panelde yaptığı konuÅŸmada Avrupa Parlamento BaÅŸkan Yardımcısı Ulrike Lunaçek, AB-nin beÅŸ üyesinin de Kosova’nın bağımsızlığını tanıması için angaje olduÄŸunu ve bunu yapmalarını talep ettiÄŸini kaydederek bunun meydana gelmesi gereÄŸini dile getirdi.

Bodo Veber ise “Kosova’dan önce Sırbistan’ın AB üyeliÄŸine izin verilmeyecek çünkü daha geç Sırbistan’ın, Kosova’nın AB üyeliÄŸini bloke etmeyeceÄŸini kimse garanti edemez.” dedi.

Panelde konuÅŸan PriÅŸtine Belediye BaÅŸkanı Shpend Ahmeti, prensip üzere Vetëvendosje’nin Sırbistan ile diyaloga karşı olmadığını ancak bu oluÅŸumun prensipsiz diyaloga karşı olduÄŸunu söyledi.

Ahmeti bundan baÅŸka Sırbistan’ın müzakerelerde Kosova’yı halen eÅŸit ortak gibi görmediÄŸini ve ülkemizde 1999 yılında gerçekleÅŸtirdiÄŸi cinayetlerin sorumluluÄŸuyla üstlenmediÄŸini ifade etti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.